Oldalunk cookie-kat (sütiket) használ a maximális felhasználói élmény biztosításához. Ha folytatja az oldal használatát, feltételezzük, hogy elfogadja ezt a tényt.

AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG KÖZZÉTETTE A LEGTISZTÁBB FÜRDŐVIZEKKEL RENDELKEZŐ ORSZÁGOK LISTÁJÁT

Az Európai Bizottság közzétette éves jelentését a legtisztább strandokkal rendelkező országok listáját. A 28 tagállamban a fürdővizek túlnyomó többsége megfelel az előírásoknak. 2018-ban az Európai Unió összesen 21 831 helyszínt vizsgált meg. A jelentésben ezen felül helyet kaptak olyan országok is, mint Albánia és Svájc. Az fürdőhelyek állapotát az alábbi interaktív térképen találhatja meg:  Interaktív térkép

A legjobb minőségű víz Cipruson található, ahol a fürdőhelyek az esetek 99,1% -ában feleltek meg a feltételeknek. Ezt követi Málta, Ausztria, Horvátország és Görögország. Továbbá Németország, Portugália, Olaszország és Szlovénia szintén nagyon jó vízminőséggel rendelkezik.

A vizek minősége Európában szembeötlően javult

Az elmúlt 40 évben a vizek minősége Európában jelentősen javult. Az Unió tovább dolgozik a környezet védelmének érdekében, valamint azért, hogy egyensúlyt teremtsen a fenntarthatóság és az idegenforgalom között. Ezért van jelenleg rengeteg olyan hely Európában, ahol gond nélkül lehet fürdeni. A tengerek tisztaságának fenntartása érdekében alapvető fontosságú, hogy óvjuk a vizek tisztaságát. Ahhoz, hogy az édesvízi és a tengeri vizek biológiai sokféleségét megőrzizhessük, küzdenünk kell a műanyagszennyezés ellen és védeni kell a víz alatti életet. Szerencsére a jelentés azt mutatja, hogy a vízminőség jelentősen javult.

Forrás: Európai Bizottság