Oldalunk cookie-kat (sütiket) használ a maximális felhasználói élmény biztosításához. Ha folytatja az oldal használatát, feltételezzük, hogy elfogadja ezt a tényt.

6 TIPP, HOGY HOVA MENJÜNK DUBAIBA NYARALNI GYEREKEKKEL

Dubai kaotikus metropolisznak tűnhet, amely nem a legjobb hely, ha gyerekekkel szeretnénk nyaralni menni, pedig ennek épp az ellenkezője igaz. A legjobb időszak a nyaralásra ebben a lenyűgöző metropoliszban a november és március közötti periódus. Az alábbiakban néhány ötlettel szeretnénk Önöket inspirálni.

Szafari terepjárókkal a dubai sivatagban

Egynapos kirándulás keretében ellátogathat például egy beduin sátorba. A látogatás része a hagyományos vacsora vagy a tevegelés is. A sátorban a hennával festést és a hastáncosok művészetét is megcsodálhatja. A sivatagot pedig felfedezheti quadon ülve, ami minden bizonnyal nagy élmény az idősebb gyermekek számára.

Látogatás az Arab piacokon

A gyermekek számára nagyszerű kikapcsolódást jelenthetnek a dubai piacok. Főként a tradicionális piac, amely a Deira Souk éven ismert. Dubai a fűszerkereskedelmi útvonal egyik állomása volt, és a piac továbbra is őrzi ennek emlékét, minden lépésnél eltérő illatával. Az egész piac nagyon színes és az emberek nagyon kedvesek, ami valóban felejthetetlen élményt nyújt a látogatók számára.

Kilátás a Burdzs Kalifáról

A Burdzs Kalifa, amely 2008-ig a világ legmagasabb épületének számított, két szinten is rendelkezik kilátóval, ahonnan ráláthatunk az egyedülálló városra és az azt körülvevő sivatagra. A látogató le tud nézni 124 emelet vagy akár 148 emelet magasból is, ami egyedi élmény.

Látogassa meg a Dubai Mall bevásárlóközpontot

A Dubai Mall a világ legnagyobb bevásárlóközpontja. Itt, minden bizonnyal mindenki talál magának megfelelő kikapcsolódási lehetőséget. A sok üzlet mellett találhat itt virtuális valóságparkot, olimpiai méretű jégpályát és repülési szimulátort is. A fiatalabb gyermekek számára a KidZania, a Caboodle vagy a Hysteria játszóparkot ajánljuk. A belépőjegyeket a Burdzs Kalifa bejáratánál lehet megvásárolni. A Dubai Mall-ban még egy teljes emelet is található, amelyet a gyermekek üzleteinek szenteltek. Itt mindent megtalál a világhírű márkás ruháktól kezdve, a kiegészítőkig. Ugyanakkor a kirakatban nincsenek feltüntetve az árak, de kérésre szívesen megmondják az eladók. Vannak olyan játékboltok is, mint a Hamleys és a Nickleodeon. Az üzletek között a látogatók közlekedhetnek fekete golfkocsival vagy színes gyermekvasúttal.

Látogasson el a világ legnagyobb akváriumába

Ez az akvárium közvetlenül a Dubai Mall belsejében van. 85 fajt képviselő több, mint 33 000 élőlény található itt. Láthat akár 400 cápát. Az akváriumban a legnagyobb ablak 32,8 méter hosszú és 8,3 méter magas. Átsétálhat a hosszú alagúton is, ahol megnézheti a tengeri állatokat minden oldalról. Mindezt teljesen ingyenesen.

Atlantis vízipark és akvárium

Az Aquaventure vízipark az Atlantis The Palm Hotel része. A víziparkban számos csúszda található, amelyeket kellemesen árnyékolnak a hatalmas pálmafák. A park tele van mászókákkal, kötelekkel, amelyeken Tarzanhoz hasonlóan hintázhatnak az ide látogatók. A legkisebbeket pedig úszómedencékkel és látnivalókkal várják. Az egyedülálló élmények közé tartozik a meredek csúszda is, amely egy alagútban végződik, ahol a látogatót minden oldalról cápák veszik körül. Ezután meglátogathatja a Lost Chambers akváriumot. Ez egy üvegezett helyiségekből álló tér, ahol a víz alatti életet láthatjuk az elveszett Atlantisz témáján keresztül bemutatva. A helyiségekben párnákon ülve megcsodálhatja a lenyűgöző víz alatti világot. Láthat itt cápákat, ördögrájákat, bohóchalakat és tengeri csikókat.

Legjobb családi szállodák

Emirates Grand Hotel

DoubleTree by Hilton Jumeirah Beach Hotel

Atlantis the Palm

Habtoor Grand Resort